ΥΛΙΚΑ
1kgr καλαμάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
2 πράσσα, τεμαχισμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
3/4 φλ. του τσαγιού λάδι
5 τομάτες (ψιλοκομένες)
1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασι
2-3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλες ροδέλες. Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σε αυτό σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, το πράσσο και το σκόρδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα καλαμάρια. Τα σωτάρουμε για περίπου 15-20 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες, πιπέρι και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα. Αν χρειασθεί, κατά την διάρκει απου βράζουμε, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4-5 μερίδες
380-420 θερμίδες ανά μερίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
μια ωραιότατη συνταγή τα καλαμάρια τα κρασάτα.
Τα καλαμάρια είναι η αδυναμία μου
και έψαχνα μια ιδέα για να φτιάξω κάτι σαρακοστιανό
ελπίζω σύντομα να έχω την ευκαιρία να τη φτιάξω αυτή τη συνταγή μοθ άρεσε.
δυνατή αλλά εξαιρετική και νηστίσιμη συνταγή.
Τί έκπληξη με περίμενε σήμερα καλαμάρια κρασάτα και τώρα τα φτιάχνω
μμμ
ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα ,΄είναι πράγματι φαντταστικά
exoun kati to diaforetiko isos einai to krasi den to lew me sygouria omvw pantos axizei h sunntagh.
πολλές φορές οι συνταγές σας είναι ιδιαίτερες και αυτό με κάνει να παρακόλουθω φανατικά τη σελίδα ,καλή συνέχεια
Δημοσίευση σχολίου